Skip Sidebar

Apeldoorn Pakt Aan

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Apeldoorn Pakt Aan is dé plek voor vrijwilligerswerk in Apeldoorn. Wij stimuleren en verbinden het Apeldoornse vrijwilligerswerk met onder andere onze digitale vacaturebank, het aanbieden en delen van ...

Deel

Vertrouwenscontactpersoon (NOV)

Training · 23 mei 2022, 09:30 - 12:30
Utrecht, Nederland
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze training . Bekijk open trainingen hier.
Deel training
Apeldoorn Pakt Aan
#52680
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Apeldoorn-Pakt-Aan/activiteiten/Vertrouwenscontactpersoon-NOV/52680 om je aan te melden

Contactpersoon

Apeldoorn Pakt Aan AlgemeenStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Gratis Vertrouwens Contact Persoon training dagdeel 1 online (dagdeel 2 is altijd op locatie)

Uitgebreide omschrijving

gratis Vertrouwens Contact Persoon training dagdeel 1 online (dagdeel 2 is altijd op lokatie) - NOV - Platform Vrijwillige Inzet (vrijwilligerswerk.nl)


Het NOV biedt verschillende trainingen op het gebied van vrijwilligerswerk, ook deze training kun je via het NOV volgen.


Het eerste dagdeel van een cursus van in totaal 1 hele dag waarin je kunt leren hoe je de rol van vertrouwenscontact persoon kunt oppakken. Je krijgt uitleg over de rol, je taken en vooral ook: je grenzen. Daarnaast kun je oefenen met gespreksvoering en leer je hoe je jezelf introduceert in deze rol.


De vertrouwenscontactpersoon (VCP) biedt leden de mogelijkheid om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie te praten. De VCP gaat in gesprek met slachtoffer of beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.


de volgende onderdelen komen in elk geval aan bod:

  • preventie van grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie
  • taken van de VCP
  • meldingen behandelen
  • oefenen van gesprekstechnieken
  • zichtbaarheid van de VCP binnen de organisatie


De zoom link voor dagdeel 1 staat hieronder – je hoeft Zoom niet te downloaden om mee te doen.

Meedoen graag op laptop of Desktop; we werken met Google Docs en met break out rooms en dat werkt helaas niet naar behoren via een telefoon of een iPAD.


Join Zoom Meeting

https://us06web.zoom.us/j/86768082235

Meeting ID: 867 6808 2235


Voor deze training is het belangrijk dat je je aanmeldt via de website van het NOV, klik op de rode link bovenaan en log in bij het NOV. De locatie in Utrecht ontvang je van het NOV na aanmelden.

Agenda - NOV - Platform Vrijwillige Inzet (vrijwilligerswerk.nl)

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze training . Bekijk open trainingen hier.
Deel training
Utrecht > trainingen > Apeldoorn Pakt Aan > Vertrouwenscontactpersoon (NOV)

Over Apeldoorn Pakt Aan

Apeldoorn Pakt Aan is dé plek voor vrijwilligerswerk in Apeldoorn. Wij stimuleren en verbinden het Apeldoornse vrijwilligerswerk met onder andere onze digitale vacaturebank, het aanbieden en delen van trainingen en bijeenkomsten én het geven van informatie en advies aan organisaties en (potentiële) vrijwilligers.