Img 20180927 151052

Zaterdag 13 oktober Proeverij Vrijwilligerswerk in dok Zuid

Tijdens de Proeverij Vrijwilligerswerk a.s. zaterdag 13 oktober is er ook veel aandacht voor deskundigheidsbevordering.
Er zijn 60 organisaties die zich presenteren en er zijn workshops te volgen voor vrijwilligers, voor coördinatoren vrijwilligerswerk of voor mensen die werken met vrijwilligers.

Workshops lang en kort
Er zijn een drietal boeiende lange workshops te volgen en een aantal deelnemende organisaties geven korte workshops voor bezoekers.

Voorbeelden korte workshops
Dementievriendelijke wijk, rolstoelrijden, opvoeden en opvoedingsdoelen, spel over deskundigheidsbevordering, presentatie over de maatschappelijke diensttijd en even pijltjes gooien op de dartbaan. De korte workshops duren een kwartier en daar kun je als bezoeker van de Proeverij ter plekke aan deelnemen en binnenlopen.

Lange workshops
Ben je vrijwilliger, coördinator vrijwilligerswerk of werk je voor en met vrijwilligers? Volg dan één van de lange workshop.
Het is het prettig dat mensen zich van te voren opgeven. We willen je vragen in verband met de korte tijd z.s.m. en uiterlijk vrijdagmiddag 15.00 uur aan te geven of je deel wilt nemen.

Eventueel kun je op 13e oktober bij de infobalie nog kenbaar maken als je wilt deelnemen aan een van de langere workshops. Het kan wel zijn dat de workshop vol is. Dus neem geen risico en geeft je z.s.m op!
Deze workshops worden gegeven in de ruimtes op de eerste verdieping.

Onderstaand een overzicht van deze boeiende lange workshops.

1. Titel workshop: Hoe ga je als vrijwilliger om met psychisch kwetsbare mensen?
Tijd:
11.00 tot 12.15 uur

Info workshop: Deze interactieve en boeiende workshop is erop gericht om psychische problemen te kunnen herkennen en biedt je tips hoe om te gaan met psychische kwetsbare mensen. Zeker vrijwilligers hebben vaak met deze mensen te maken. Deze workshop is dus eigenlijk een must voor iedereen!
Trainer: Martha Pastink, preventiefunctionaris bij GGNet, divisie Ambulant.
Het maximale aantal deelnemers is 10.
Opgave via : Sylvia van der Landen

2. Titel workshop: Creatief vrijwilligers werven
Tijd:
11.00 – 12.45 uur

Info workshop: Functieprofielen, takenlijsten en uren schuiven we voor deze workshop aan de kant. We doorbreken met creatieve werkvormen, het traditionele denken en komen op verrassende manieren om vrijwilligers te werven. De absurde oefeningen van het creatief denken zorgen voor een spiegel, brengen een lach en zetten je aan het denken.
Het maximale aantal deelnemers is 20.
Trainer: Bas Löverink, verenigingsondersteuner Sport.
Opgave via : Bas Löverink,

3. Titel workshop: Lean, uitdagingen; ook iets voor vrijwilligers?
Tijd:
13.00 – 14.15 uur

Info workshop: In deze interactieve workshop kijken we samen wat we kunnen leren van de ambitie, het leiderschap en de uitdagingen van Scania, Rolls-Royce en de mamapoli van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Hoe de mensen binnen deze organisaties samenwerken aan Lean en continu verbeteren. Welke obstakels kom jij onderweg tegen en wat zijn jouw overtuigingen, je referentiekader en uitdagingen? Durf jij het aan om eens op een hele andere wijze naar jouw vrijwilligerswerk te kijken?
Het maximale aantal deelnemers is 20.
Trainer: Frits de Vries, directeur van LeanENT, www.leanent.nl
Opgave via : Karin van Dillen

Naar nieuwsoverzicht