Skill Ability Persoonlijk

Waar kom jij je bed voor uit?

Jasmijn en Mirjam helpen jou om je talenten in te zetten voor jouw stadsgenoot!

Jongeren netwerk SKILL-ABILITY gaat niet uit van de hulpvraag, maar van de talenten van de vrijwilliger. “Het talent van de jongeren staat centraal”. “Daarom is een van de vragen op ons aanmeldingsformulier ook: ‘Waar kom jij je bed voor uit?’

Als je een hekel hebt aan honden, gaan we je niet vragen om een hondje uit te laten. Aangeven wat je talenten zijn is best lastig. Maar je kan wel aangeven of je creatief of muzikaal bent of dat je bijvoorbeeld organisatietalent hebt.
Met jouw talent in het achterhoofd gaan Mirjam en Jasmijn op zoek naar een passende match.

Geen verplichting
Je bent niks verplicht na het invullen van het aanmeldingsformulier. Na een kennismaking met jou gaan we altijd mee naar de eerste kennismaking met degene die hulp vraagt. Daarna is er de ruimte om na te denken, zowel aan de kant van de hulpvrager als de vrijwilliger. We hopen je vooral te enthousiasmeren. Dat je denkt: ‘Dit was tof, dit wil ik nog wel een keer doen!'.

Iets moois doen voor je naaste

Maar waarom vinden Mirjam en Jasmijn het zo belangrijk dat jongeren vrijwilligerswerk doen? “Daar zijn meerdere redenen voor. We zien dat er een verandering nodig is: bestaande vrijwilligersorganisaties zijn soms best vergrijsd. Als je al op jonge leeftijd mensen inspireert om vrijwilligerswerk te doen, plukken we daar later de vruchten van”, stelt Jasmijn. “Daarnaast willen we ze inspireren en activeren om iets voor een ander te doen zonder dat je daar per se iets voor terugkrijgt. Hoe mooi is het om op jonge leeftijd je talenten te ontdekken en in te zetten voor een ander? Je ontmoet nieuwe mensen, leert ervan en bouwt een stukje zelfvertrouwen op. Eigenlijk levert het je dus heel veel op.

Voorbeelden van hulpvragen:
Maatje gezocht voor jongen (28) met een spierziekte
Hondje uitlaten in 'De Maten'
Scrabbelen met een oudere mevrouw (80)

Lees het gehele interview met Mirjam en Jasmijn op: Indebuurt Apeldoorn

Ben je tussen de 15 -30 jaar oud? Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij informatie of heb je vragen?
Mail dan naar Mirjam of Jasmijn.
Of neem ter inspiratie een kijkje op de vacaturebank van Apeldoorn Pakt Aan

Aan een website wordt gewerkt, wel zijn we te volgen op Instagram en LinkedIn: @netwerkskillabilityapeldoorn

Naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Idee
Tips: hoe hou je het (vrijwilligers)werk gaande tijdens de coronacrisis? 01/04/2020

Misschien zijn jullie als vrijwilligersorganisatie op dit moment aan het bedenken hoe je je werkzaamheden anders organiseert, wat je kunt doen voor je klanten/deelnemers en hoe je verbinding houdt met je vrijwilligers

Coronavirus 4923544 640
Algemene richtlijnen Apeldoorn Pakt Aan uitbraak Corona-virus 17/03/2020

Apeldoorn Pakt Aan is een onderdeel van Stimenz. De onderstaande maatregelen/richtlijnen gelden daarmee ook voor Apeldoorn Pakt Aan.
Stimenz hanteert naast de algemene richtlijnen van het RIVM ook de volgende richtlijnen:

Mas Voor Apa
Maatschappelijke stage klussen in de aanbieding? 10/03/2020

Heeft jouw organisatie de mogelijkheid om een Maatschappelijke Stage aan te bieden? Apeldoorn Pakt Aan zoekt MaS stageplekken voor zo’n 1300 scholieren van 8 middelbare scholen in Apeldoorn.

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.