Covid

Vrijwillige inzet en burgerinitiatieven in tijden van corona

Een terugblik op een online bijeenkomst 24 november 2020

Vrijwilligersorganisaties en burgerinitiatieven zijn hard geraakt door de coronacrisis. Preventieve maatregelen zijn gericht op het zoveel mogelijk vermijden van sociale contacten. Juist deze contacten vormen een essentieel onderdeel van vrijwillige inzet. Aan de andere kant kwam in de eerste golf ook veel vrijwillige energie vrij. Meer mensen dan ooit willen zich inzetten voor anderen en de samenleving.

Op 24 november hield Movisie een online bijeenkomst over de gevolgen van de pandemie. Wat is hieruit te leren? Wat zijn tijdelijke of blijvende veranderingen, hoe kunnen deze bijdragen aan de kwaliteit van de organisatie en de activiteiten en waar zijn er nieuwe kansen? lees verder >

Naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Trents
Vrijwilligerswerk in 2021: 5 trends​ 19/01/2021

Na het voor velen bizarre jaar 2020 – het jaar dat onze levens op de kop werden gezet door corona – ontstond voor velen een nieuwe werkelijkheid. De vraag is nu wat 2021 gaat brengen, ook op het gebied van vrijwilligersinzet. Wij denken dat in 2021 de volgende trends te verwachten zijn:

Nldoet2020 9156
NLdoet 2021 uitgesteld en verplaatst naar mei. 19/01/2021

NLdoet 2021 vindt dit jaar niet plaats op 12 en 13 maart, maar wordt tweeënhalve maand uitgesteld naar 28 en 29 mei. Dit als gevolg van de Corona pandemie.

Thuisonderwijs
Hulp nodig bij thuisonderwijs? Stel je vraag via Kleine Klus! 14/01/2021

Nu de scholen vanwege de lockdown dicht zijn en voorlopig nog even dicht blijven, is het nieuwe jaar voor veel mensen waarschijnlijk anders gestart dan ze hadden gehoopt. Veel mensen werken vanuit huis en moeten dit soms ook combineren met thuisonderwijs aan de kinderen. Dit kan een boel zorgen en stress met zich meebrengen. Dan kan het fijn zijn als je weet dat er een plek is om je vragen kwijt te kunnen.

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.