Img 9448

Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot op bezoek bij Bestuurdersacademie Apeldoorn

Op dinsdag 17 december heeft Hanke Bruins Slot, CDA Tweede Kamerlid met o.a. sport en vrijwilligerswerk in haar portefeuille, een bezoek gebracht aan Bestuurdersacademie Apeldoorn. In het clubhuis van Robur et Velocitas wilde zij kennis opdoen van de werkwijze als inspiratie voor het sterker maken van vrijwillig bestuurders, wat o.a. een speerpunt is van het Nationaal Sportakkoord.

Tijdens het bezoek, waarbij ook lokale CDA-politici, de beleidsadviseur Sport en betrokkenen van de Bestuurdersacademie (organisatie en deelnemers) aanwezig waren, werd de werkwijze van de Bestuurdersacademie door Tjeerd Lemstra gepresenteerd. De Bestuurdersacademie ondersteunt (potentiële) bestuurders al sinds 2011 door trainingen en informatiebijeenkomsten op maat aan te bieden met het unieke concept dat de lokale trainers/deskundigen belangeloos hun bijdrage leveren. Daarnaast leren de deelnemers veel van elkaar, waar kennisuitwisseling en onderlinge samenwerking ontstaat.

Na de presentatie was het de beurt aan Adèle Reiss om in gesprek te gaan met Hanke Bruins Slot. Onder andere over haar eigen ervaring als bestuurlijk vrijwilliger (bij CDA) en haar visie op vrijwilligerswerk en ondersteuning hiervan. Bruins Slot gaf aan dat wat haar betreft vrijwilligers de kampioenen van Nederland zijn en ze wil hen graag zoveel mogelijk wil ontzorgen. Toekomstbestendige verenigingen zijn het grote doel. De wijze van lokale kennisdeling zoals dat in Apeldoorn gebeurd is daar een inspirerend middel voor.

De middag werd afgesloten door een inkijkje te geven in het aanbod van de Bestuurdersacademie. Frank Hoes, die jaarlijks de training Krachtig Besturen geeft, liet de aanwezigen nadenken over de grote vraagstukken bij hun (vrijwilligers)organisatie.

Naar nieuwsoverzicht