Proeverij2019 2

Terugblik op de Proeverij voor Vrijwilligerswerk

Het is al bijna weer een maand geleden dat voor derde keer op rij een Proeverij voor Vrijwilligerswerk werd georganiseerd. Op zaterdag 12 oktober konden bezoekers proeven aan vele soorten vrijwilligerswerk. Dit keer stond de Proeverij op het Zwitsalterrein en namen er maar liefst 65 maatschappelijke organisaties aan deel.

Het thema was 'Werven & behouden van vrijwilligers'. Door middel van vacatures die elke organisatie op een ludieke manier aan zijn kraampje had bevestigd, konden potentiële vrijwilligers een keuze maken of zich oriënteren op leuke of boeiende klussen/werkzaamheden.

De Proeverij bleek ook een ontmoetingsplek te zijn voor de deelnemende organisaties, verenigingen en stichtingen. Zij waren weliswaar op zoek naar nieuwe vrijwilligers, maar konden ook met elkaar kennismaken, elkaar inspireren en hun kennis te delen. En mogelijk ook afspraken maken tot samenwerking in de toekomst.

Deze editie overtrof weer onze verwachtingen. Het is mede aan de deelnemende organisaties te danken dat het ook dit keer een succesvol evenement was. Zo stonden er onder andere een vijftiental nieuwe organisaties die niet eerder hadden deel genomen. Naast vele zorg- en welzijnsorganisaties waren er dit keer ook veel organisaties vanuit de sector ‘Natuur en groen’ aanwezig. De dansgroep Pierrot vulde de pauze met een optreden en RTV Apeldoorn heeft de hele middag live uitgezonden op de radio. En wat is een proeverij zonder versnaperingen? De soepbus deelde soep uit, er werden poffertjes gebakken door Vrienden van het Zonnehuis en Nusantara bracht heerlijke spekkoek rond! En zowel de Proeverij, de vacatures en de versnaperingen smaakte naar meer!


RTV Apeldoorn deed verslag van de Proeverij voor Vrijwilligerswerk 2019:Wij bedanken alle deelnemende organisaties en bezoekers voor hun aanwezigheid. Wie weet tot volgend jaar!De Proeverij voor Vrijwilligerswerk werd mede mogelijk gemaakt door:
Apeldoorn Pakt Aan, stichting Present Apeldoorn, Platform Ertoe doen, Platform Vrijwilligers Coördinatoren Apeldoorn e.o., Sportraad Apeldoorn

Naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Idee
Tips: hoe hou je het (vrijwilligers)werk gaande tijdens de coronacrisis? 01/04/2020

Misschien zijn jullie als vrijwilligersorganisatie op dit moment aan het bedenken hoe je je werkzaamheden anders organiseert, wat je kunt doen voor je klanten/deelnemers en hoe je verbinding houdt met je vrijwilligers

Coronavirus 4923544 640
Algemene richtlijnen Apeldoorn Pakt Aan uitbraak Corona-virus 17/03/2020

Apeldoorn Pakt Aan is een onderdeel van Stimenz. De onderstaande maatregelen/richtlijnen gelden daarmee ook voor Apeldoorn Pakt Aan.
Stimenz hanteert naast de algemene richtlijnen van het RIVM ook de volgende richtlijnen:

Mas Voor Apa
Maatschappelijke stage klussen in de aanbieding? 10/03/2020

Heeft jouw organisatie de mogelijkheid om een Maatschappelijke Stage aan te bieden? Apeldoorn Pakt Aan zoekt MaS stageplekken voor zo’n 1300 scholieren van 8 middelbare scholen in Apeldoorn.

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.