Creatief Denken

Sporten bij de vereniging in de zomermaanden in Apeldoorn!

'Creatief Denken' werksessie

We hebben op het moment van schrijven ongeveer een jaar met het coronavirus en de coronamaatregelen in Nederland te maken en dit heeft veel impact op de samenleving én de sportverenigingen. Het afgelopen jaar hebben de verenigingen laten zien dat zij flexibel en daadkrachtig kunnen handelen bij veranderende omstandigheden. Complimenten daarvoor!

Met afwisselende periodes hebben we sport- en beweegaanbod aan de leden van de verenigingen kunnen aanbieden, maar ook een te lange periode niet. Het ziet er naar uit dat als we straks weer ‘open’ mogen, de zomerstop periode aanbreekt. Normaal gesproken is dat een periode waarin veel verenigingen dicht zijn en er een kleine twee maanden weinig tot geen aanbod voor de leden is. Wij willen samen met jullie op zoek naar hoe er aanbod in deze periode gecreëerd kan worden met als hoofdvraag:

Hoe zorgen we ervoor dat we in de zomermaanden sport- en beweegaanbod aanbieden? Met minder vrijwilligers.

Dit willen we doen door middel van de werksessie ’Creatief Denken’. ’Creatief Denken’ is ideaal om met elkaar nieuwe ideeën en plannen te ontwikkelen.
Door anders denken, of noem het denken met een omweg, kan je tot onverwachtse uitkomsten komen. Door middel van de methode van Creatief denken laten we mensen op een dynamische manier anders denken. In fysieke bijeenkomsten, maar ook online. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wil je sport- en beweegaanbod in de zomerperiode aanbieden maar weet je niet hoe? Of met wie? Of heb je andere prangende vragen over dit onderwerp? Schrijf je dan nu in voor de creatieve werksessie op dinsdag 6 april van 19.30 tot 21.00 uur! Klik hier om je in te schrijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de verenigingsondersteuners Sport;

Apeldoorn Pakt Aan: Tjeerd Lemstra t.lemstra@stimenz.nl 06-50 45 83 65

Sportraad: Rico de Boer rdeboer@sportraad.nl 06- 55 81 03 11

Naar nieuwsoverzicht

Nieuws

10 Jaar Ba 1
BESTUURDERSACADEMIE 10 JAAR! 14/04/2021

Op 21 maart 2021, was het zover en bestaat de Bestuurdersacademie Apeldoorn 10 jaar!

Uwv
Uitkering en vrijwilligerswerk 14/04/2021

Ik heb een uitkering, mag ik dan vrijwilligerswerk doen?
Je mag met een uitkering vrijwilligerswerk doen, maar er zijn een aantal spelregels.

Fietsmaatjes Website 2
De effecten van Fietsmaatjes: verheugen, genieten en nagenieten 31/03/2021

Door Fietsmaatjes komen mensen met een beperking vaker buiten, zijn ze meer in beweging en hebben ze meer sociale contacten en activiteiten. Samen met Movisie, het Mulier Instituut en de Leidse Hogeschool werkt Stichting Fietsmaatjes Nederland aan verdere kwaliteitsverbetering. Jasper van de Kamp en Marijke Booijink gingen afgelopen jaar in gesprek met zestien gasten: mensen die samen met een fietsvrijwilliger fietsen. De resultaten van dit onderzoek lees je in het rapport ‘Verheugen, genieten en nagenieten: een kwalitatief onderzoek naar de ervaringen van gasten met Fietsmaatjes’.

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.