Zomervakantie

Sport en beweegactiviteiten in de zomervakantie

Gaan jullie deze zomervakantie door?

Het voorjaar van 2020 is door het Coronavirus heel anders verlopen dan we hadden verwacht. Sport- en beweegaanbieders hebben hierdoor o.a. niet het sportaanbod kunnen verzorgen dat zij gewend zijn. Stap-voor-stap kan er steeds meer. Het virus is echter nog onder ons en zal ook effect hebben op de zomervakantie. De verwachting is dat meer Apeldoorners in hun vakantie thuis zullen blijven.

De gemeente Apeldoorn heeft aan Sportstimulering (onderdeel van Accres) gevraagd hierop in te spelen en samen met sport- en beweegaanbieders een zomerprogramma vorm te geven. Van een aantal sport- en beweegaanbieders komen de eerste signalen dat zij hierop willen inspelen door in de zomervakantie sportaanbod te blijven organiseren voor hun leden en niet-leden.

Sportstimulering gaat hiervoor eerst in kaart brengen welke zomeractiviteiten er plaatsvinden of zouden plaatsvinden, zodat zij dit kunnen ondersteunen/verbinden door middel van menskracht, kennisdeling, communicatie en/of het faciliteren van materialen en benodigdheden. Eén van de eerste stappen die zij daarin zetten is inventariseren welke sport- en beweegaanbieders zomeractiviteiten organiseren en tegen welke uitdagingen ze daarbij aanlopen. lees verder >


Naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Zomervakantie
Sport en beweegactiviteiten in de zomervakantie 10/06/2020

Gaan jullie deze zomervakantie door?

De Kap
Mogelijkheden vrijwilligerswerk bij de kap 09/06/2020

Beste vrijwilligers en potentiële vrijwilligers van Apeldoorn,

We zijn alweer heel wat weekjes op weg in Corona tijd en beseffen ons steeds meer dat het nog weleens even kan duren. Het goede nieuws is natuurlijk wel dat de regels heel voorzichtig wat versoepeld worden en er wat meer ruimte is om elkaar te zien en te ontmoeten.

Basis Regels
Handreiking coronarichtlijnen voor vrijwilligersorganisaties 09/06/2020

8 juni 2020

De maatregelen rondom het coronavirus versoepelen, daardoor kunnen vrijwilligersactiviteiten ook weer starten. Het is belangrijk dat organisaties maatregelen nemen om aan de richtlijnen van de overheid te voldoen.

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.