Vog

Ook gratis VOG voor organisaties zonder rechtspersoonlijkheid

Sinds kort kunnen nog meer organisaties die met vrijwilligers werken, deelnemen aan de Regeling Gratis VOG. De regeling is nu ook beschikbaar voor bijvoorbeeld VOF's en eenmanszaken.

Het doel van de Regeling Gratis VOG is bijdragen aan veiligheid binnen vrijwilligersorganisaties en het hele vrijwilligerswerk. Zoveel mogelijk organisaties moeten zich daarom kunnen aanmelden. In de regeling was echter de voorwaarde opgenomen dat de organisatie rechtspersoonlijkheid en volledige rechtsbevoegdheid moest bezitten. Hierdoor vielen kleinere organisaties, zoals eenmanszaken of VOF’s, buiten het bereik van deze regeling.

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Hugo de Jonge, heeft daarom besloten deze voorwaarde te schrappen. Dit betekent dat ook organisaties zonder rechtspersoonlijkheid, waarbinnen vrijwilligers met kwetsbare personen werken, kunnen worden toegelaten tot de regeling. Natuurlijk altijd onder voorwaarde dat zij een actief en gedegen preventie- en integriteitsbeleid toepassen en ook verder voldoen aan de regeling.

Meer weten of je organisatie aanmelden? Ga naar de website: www.gratisvog.nl

Naar nieuwsoverzicht