Vog

Ook gratis VOG voor organisaties zonder rechtspersoonlijkheid

Sinds kort kunnen nog meer organisaties die met vrijwilligers werken, deelnemen aan de Regeling Gratis VOG. De regeling is nu ook beschikbaar voor bijvoorbeeld VOF's en eenmanszaken.

Het doel van de Regeling Gratis VOG is bijdragen aan veiligheid binnen vrijwilligersorganisaties en het hele vrijwilligerswerk. Zoveel mogelijk organisaties moeten zich daarom kunnen aanmelden. In de regeling was echter de voorwaarde opgenomen dat de organisatie rechtspersoonlijkheid en volledige rechtsbevoegdheid moest bezitten. Hierdoor vielen kleinere organisaties, zoals eenmanszaken of VOF’s, buiten het bereik van deze regeling.

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Hugo de Jonge, heeft daarom besloten deze voorwaarde te schrappen. Dit betekent dat ook organisaties zonder rechtspersoonlijkheid, waarbinnen vrijwilligers met kwetsbare personen werken, kunnen worden toegelaten tot de regeling. Natuurlijk altijd onder voorwaarde dat zij een actief en gedegen preventie- en integriteitsbeleid toepassen en ook verder voldoen aan de regeling.

Meer weten of je organisatie aanmelden? Ga naar de website: www.gratisvog.nl

Naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Jonge Held Foto Met Logo 1
Op zoek naar jonge helden/Jeugdlintje gemeente Apeldoorn 27/05/2020

Ook in dit bijzondere jaar is gemeente Apeldoorn op zoek naar kinderen en jongeren die zich belangeloos inzetten voor anderen of voor Apeldoorn.

Support
Overzicht van steunmaatregelen voor organisaties 27/05/2020

Welke steunmaatregelen zijn er voor stichtingen & verenigingen, die problemen hebben als gevolg van de coronacrisis?

Fotomakencamerapixabay 700X300 1
Doe mee met de 30-dagen Fotochallenge-Apeldoorn! 26/05/2020

Ben je het binnen zitten zat en heb je zin om er actief op uit te gaan? Doe dan mee met de 30 dagen Fotochallenge Apeldoorn!

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.