Meeting 5804167 1920

Online bijeenkomsten doen? Kies je platform

Er zijn verschillende platforms waarop je online in een groep samen kunt komen.

Zoom

De bekendste is Zoom, een vrij makkelijke dienst waar je vergaderingen met grote groepen kunt organiseren. Een abonnement op Zoom kan je afnemen vanaf €13,99 per maand (als je per jaar betaalt is het €139,90). Meerdere mensen kunnen gebruik maken van één account, hoewel je maar één meeting tegelijk kunt plannen. Je kunt dan tot 100 deelnemers in je vergadering toelaten en de lengte van je vergadering kan 30 uur zijn (!). Je hebt maximaal 49 mensen tegelijk in beeld. Bij een gratis account kun je slechts 40 minuten vergaderen. https://zoom.us/pricing

MS Teams

Een ander platform dat geschikt is voor online bijeenkomsten is Microsoft Teams. Als je organisatie een Microsoft 365 pakket heeft, zit daar MS Teams bij en heb je dus geen extra kosten. Je kunt ook een gratis account maken op https://signup.microsoft.com/. Dan heb je maximaal een uur vergaderingstijd. Een Microsoft 365 pakket kost €4,20 per maand per gebruiker met uitgebreidere mogelijkheden, waaronder een langere vergaderingstijd. Naast videobellen is er een integratiemet Office applicaties als Word, PowerPoint en Outlook. Gebruikers kunnen gelijktijdig in verschillende vergaderingen deelnemen. (De vrijwilligers hoeven geen betaald account te hebben, zij kunnen als gast inloggen). Bij Teams zie je ook maximaal 49 mensen inbeeld.

Google Meet

Google Meet is een derde platform dat we hier noemen. Het is gratis en werkt volledig in de browser, waardoor je geen programma hoeft te downloaden. Je hebt wel een Google account nodig. De meeste functionaliteiten die in Zoom en MS Teams zitten, komen ook voor in Meet: een whiteboard, breakout rooms, de chat. Er kunnen maximaal 100 mensen tegelijk in een bijeenkomst. Je kunt maximaal 49 mensen tegelijk in beeld zien.

https://support.google.com/meet

Verschillen en overeenkomsten

Naast de kosten zijn er verschillen en overeenkomsten in de verschillende platforms qua functionaliteiten. Bovendien zijn ze allemaal continu bezig hun diensten uit te breiden. Dus kijk bij de aanbieder zelf naar wat er allemaal in het pakket zit.

Bij alle drie zijn deze basis functies aanwezig:

  • mensen van buiten je organisatie uitnodigen
  • je scherm delen
  • chatten tijdens de vergadering
  • een whiteboard gebruiken
  • de vergadering ook via een telefoon of tablet bijwonen
  • breakout rooms maken
  • de meeting opnemen

Verschillen zitten hem verder in de lay out, of je een programma moet downloaden (bij Zoom en MS Teams) en of je er nog veel meer mee kan dan vergaderen (MS Teams).

In dit artikel lees je meer over deze drie platforms.

Bron: VCA Amsterdam

Naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Kas Controle
‘Kas’controle bij verenigingen en stichtingen in Corona-tijden 23/02/2021

- het ‘nieuwe normaal’ voor kascommissies en penningmeesters-

In deze tijd van het jaar vinden bij duizenden verenigingen (Nederland telt meer dan 30.000 sportverenigingen en 150.000 VvE’s) en ook bij veel stichtingen de jaarlijkse controles van de financiën door kascommissies plaats. In normale tijden gaan kascommissies veelal bij de penningmeester op bezoek en bekijken ter plaatse de administratie. Met het dringend advies van de regering om bezoek tot maximaal één persoon te beperken is het zaak om de controle op een alternatieve manier te organiseren.

Mensen Maken Filmpje 2
Mensen maken Nederland 22/02/2021

In 2018 ondertekenden tientallen vrijwilligers, (vrijwilligers)organisaties, bedrijfsleven, overheid, onderwijs en fondsen een verklaring dat zij zich sterk willen maken voor een Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet in 2021.

Meeting 5804167 1920
Online bijeenkomsten doen? Kies je platform 22/02/2021

Er zijn verschillende platforms waarop je online in een groep samen kunt komen.

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.