Mas Voor Apa

Maatschappelijke stage klussen in de aanbieding?

Heeft jouw organisatie de mogelijkheid om een Maatschappelijke Stage aan te bieden? Apeldoorn Pakt Aan zoekt MaS stageplekken voor zo’n 1300 scholieren van 8 middelbare scholen in Apeldoorn.

Om al deze jongeren een plek te kunnen bieden, is Apeldoorn Pakt Aan doorlopend op zoek naar klussen die wij ze kunnen aanbieden. Laat een jongere één of meer uur per week meedoen / meelopen en laat zien welk belangrijk werk jouw organisatie doet.

Voorbeelden van MaS-klussen:

  • Meehelpen bij het eetcafé in een Ontmoetingsplek
  • Het maken van een promotiefilmpje / ander PR materiaal
  • Assisteren bij de sportactiviteiten
  • Een activiteit organiseren
  • Meehelpen bij administratieve taken

De leerlingen kunnen voor het kiezen van een stageplek gebruik maken van een speciale vacaturebank voor de MaS. Hier staan alle klussen in verzameld. Zo ziet de leerling in één overzicht welke mogelijkheden er allemaal zijn en kunnen ze een leuke klus direct digitaal aanvragen.

Misschien ligt er nog een leuk project waar jullie zelf niet aan toe komen? Of heb je een ander idee voor een klus voor de MaS?

Laat ons dat weten en vul hier het digitale klusformulier in!


Wat is de MaS?

Tijdens de Maatschappelijke Stage maken jongeren kennis met vrijwilligerswerk als onderdeel van hun schoolprogramma. Afhankelijk van op welke school zij zitten, gaan de leerlingen tussen de 15 en 30 uur vrijwilligerswerk doen.

De MaS is verdeeld in projectweken en reguliere Maatschappelijke Stages. Bij een reguliere stage hebben leerlingen het hele schooljaar de tijd om hun uren te maken. Bij projectweken wordt het rooster gedurende één schoolweek vrijgemaakt van lessen, zodat de leerlingen in deze week hun uren kunnen behalen. De meeste scholen hanteren een MaS van 30 uur.


Waarom is de Maatschappelijke Stage (MaS) belangrijk voor jongeren?

Het is voor een groot gedeelte de praktische uitvoering van burgerschapvorming. Het vergroot hun wereld en het is vaak een eerste kennismaking met het doen van vrijwilligerswerk.


Wil je meer weten?

Natuurlijk denken wij ook graag met je mee. Neem contact op met de MaS-makelaar via info@mas-apeldoorn.nl of bel naar 055-5270581.

Naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Idee
Tips: hoe hou je het (vrijwilligers)werk gaande tijdens de coronacrisis? 01/04/2020

Misschien zijn jullie als vrijwilligersorganisatie op dit moment aan het bedenken hoe je je werkzaamheden anders organiseert, wat je kunt doen voor je klanten/deelnemers en hoe je verbinding houdt met je vrijwilligers

Coronavirus 4923544 640
Algemene richtlijnen Apeldoorn Pakt Aan uitbraak Corona-virus 17/03/2020

Apeldoorn Pakt Aan is een onderdeel van Stimenz. De onderstaande maatregelen/richtlijnen gelden daarmee ook voor Apeldoorn Pakt Aan.
Stimenz hanteert naast de algemene richtlijnen van het RIVM ook de volgende richtlijnen:

Mas Voor Apa
Maatschappelijke stage klussen in de aanbieding? 10/03/2020

Heeft jouw organisatie de mogelijkheid om een Maatschappelijke Stage aan te bieden? Apeldoorn Pakt Aan zoekt MaS stageplekken voor zo’n 1300 scholieren van 8 middelbare scholen in Apeldoorn.

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.