Mas Voor Apa

Klussen gezocht voor de Maatschappelijke Stages

Het nieuwe schooljaar gaat weer van start en dus zijn ook de voorbereidingen voor de Maatschappelijke Stages (MaS) in volle gang. Komend jaar gaan weer zo’n 1500 scholieren van 8 middelbare scholen in Apeldoorn zich een aantal uur inzetten voor de maatschappij, door het doen van vrijwilligerswerk. Om al deze jongeren een plek te kunnen bieden, zijn we op zoek naar klussen die wij ze kunnen aanbieden.

De MaS is verdeeld in projectweken en reguliere Maatschappelijke Stages.
Bij een reguliere stage hebben leerlingen het hele schooljaar de tijd om hun uren te maken. Bij projectweken wordt het rooster gedurende één schoolweek vrijgemaakt van lessen, zodat de leerlingen in deze week hun uren kunnen behalen. De meeste scholen hanteren een MaS van 30 uur.

Heeft jouw organisatie de mogelijkheid om een Maatschappelijke Stage te begeleiden en kunnen jullie de hulp van één of meerdere jongeren gebruiken? Ligt er nog een leuk project waar jullie zelf niet aan toe komen? Kunnen jullie gebruik maken van de digitale kennis van jongeren, bijvoorbeeld bij het maken van een promotiefilmpje? Of heb je een ander idee voor een klus voor de MaS? Wij horen het graag!

Heeft jouw organisatie een leuke klus of wil je meer weten?
Wij denken graag met je mee.
Neem contact op met de MaS-makelaar via info@mas-apeldoorn.nl of bel naar 055-5270581.

Naar nieuwsoverzicht