Foto Mas Aangepast

Maatschappelijke Stage gezocht!

Het nieuwe schooljaar is inmiddels alweer een maand van start en dus is ook de Maatschappelijke Stages (MaS) weer begonnen. Komend jaar bemiddelt Apeldoorn Pakt Aan weer in stageplekken voor zo’n 1300 scholieren van 8 middelbare scholen in Apeldoorn. Om al deze jongeren een plek te kunnen bieden, zijn we op zoek naar klussen die wij ze kunnen aanbieden.

Tijdens de Maatschappelijke Stage maken jongeren tijdens hun schooljaar kennis met vrijwilligerswerk. Afhankelijk van op welke school zij zitten, gaan de leerlingen tussen de 15 en 30 uur vrijwilligerswerk doen.

De MaS is verdeeld in projectweken en reguliere Maatschappelijke Stages. Bij een reguliere stage hebben leerlingen het hele schooljaar de tijd om hun uren te maken. Bij projectweken wordt het rooster gedurende één schoolweek vrijgemaakt van lessen, zodat de leerlingen in deze week hun uren kunnen behalen. De meeste scholen hanteren een MaS van 30 uur.

Heeft jouw organisatie de mogelijkheid om een Maatschappelijke Stage aan te bieden? Bijvoorbeeld door een jongere één of meer uur per week mee te laten lopen en te zien wat voor belangrijk werk jouw organisatie doet? Of ligt er nog een leuk project waar jullie zelf niet aan toe komen? Kunnen jullie misschien gebruik maken van de digitale kennis van jongeren, bijvoorbeeld bij het maken van een promotiefilmpje? Of heb je een ander idee voor een klus voor de MaS?

Heeft jouw organisatie een leuke klus of wil je meer weten?
Wij denken graag met je mee. Neem contact op met de MaS-makelaar via info@mas-apeldoorn.nl of bel naar 055-5270581.

Naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Idee
Tips: hoe hou je het (vrijwilligers)werk gaande tijdens de coronacrisis? 01/04/2020

Misschien zijn jullie als vrijwilligersorganisatie op dit moment aan het bedenken hoe je je werkzaamheden anders organiseert, wat je kunt doen voor je klanten/deelnemers en hoe je verbinding houdt met je vrijwilligers

Coronavirus 4923544 640
Algemene richtlijnen Apeldoorn Pakt Aan uitbraak Corona-virus 17/03/2020

Apeldoorn Pakt Aan is een onderdeel van Stimenz. De onderstaande maatregelen/richtlijnen gelden daarmee ook voor Apeldoorn Pakt Aan.
Stimenz hanteert naast de algemene richtlijnen van het RIVM ook de volgende richtlijnen:

Mas Voor Apa
Maatschappelijke stage klussen in de aanbieding? 10/03/2020

Heeft jouw organisatie de mogelijkheid om een Maatschappelijke Stage aan te bieden? Apeldoorn Pakt Aan zoekt MaS stageplekken voor zo’n 1300 scholieren van 8 middelbare scholen in Apeldoorn.

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.