Achievement Blur Charity 1493374

Jouw vrijwilligers in Coranatijd

Hoe zorg je voor je vrijwilligers in deze tijden? Hierbij een aantal tips. Met dank aan Eindhoven doet.

  • Blijf verbonden! Kunnen je vrijwilligers elkaar helpen in deze tijden? Blijven ze met elkaar in contact? Een telefoontje of een boodschap voor iemand is een kleine moeite, maar maakt een groot verschil. Waar nodig kun je de onderlinge verbondenheid faciliteren. Misschien met een WhatsApp groep of een telefoonboom (houdt de AVG regels in de gaten en vraag toestemming). Ook Skype, social media kanalen en andere digitale tools kunnen je helpen. Zorg dus dat je administratie op orde is zodat je al jouw vrijwilligers snel en makkelijk kunt bereiken. Mis je gegevens? Dit is een goede tijd om alles bij te werken.
  • Deel je informatie over het coronavirus met je vrijwilligers, let er dan op dat dit betrouwbare info is. Sommige berichten die op sociale media circuleren zijn onjuist of bevatten zelfs gevaarlijke onwaarheden. Baseer je op de berichten van het RIVM of de WHO.
  • Houd contact met elkaar! Kunnen de vrijwilligers toch vanuit huis iets betekenen voor je organisatie en je klanten? Laat vrijwilligers mee denken over welk werk zij eventueel thuis kunnen doen, bijvoorbeeld bellen met jullie doelgroep.
  • Een crisis brengt ook het beste in mensen naar boven! Welke ideeën hebben vrijwilligers zelf om de diensten van jouw organisatie corona-proof te maken? Laat de creativiteit zijn werk doen! Welke ideeën hebben jullie? Apeldoorn Pakt Aan hoort het graag, zodat we er andere organisaties mee kunnen inspireren.
  • In deze tijd van onvoorziene gebeurtenissen, zie je misschien ook onverwachte talenten bij je vrijwilligers! Is er iemand briljant in crisiscommunicatie? In creatieve oplossingen? In zorgzaamheid? Benut dit talent, nu en ook als de storm weer gaat liggen.
  • Kunnen de vrijwilligers van jouw organisatie niks doen nu? Vrijwilligers willen meestal graag helpen. Misschien kunnen ze zich voor een ander initiatief inzetten denk bijv. aan Coronahulp Kleine Klus

DITGITALE HULPMIDDELEN

Ondanks dat bijna iedereen thuiszit vanwege de corona maatregelen, kun je toch aan het werk en in contact blijven met elkaar en je klanten. Maar op welke manieren kan dat dan? En hoe pak je dat het beste aan? Hier vind je een aantal tools zodat jij vanuit thuis aan de slag kan!

CORONA-PROOF VACATURES OP DE VACATUREBANK

Gaat het werk van jouw organisatie in aangepaste vorm door en heb je werkzaamheden die corona-proof zijn (bellen, chatten, computerwerk) en zoek je juist extra hulp? Plaats ze als vacature of flexklus op de vacaturebank van Apeldoorn Pakt Aan! Wij zullen ze voor je delen op onze socials. Veel mensen willen juist nu iets doen. We delen de vacatures ook via onze socials. Heb je al een vacature in onze vacaturebank staan? We denken graag mee hoe je jouw vrijwilligersklus corona-proof maakt. Neem contact met ons op!


Naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Jonge Held Foto Met Logo 1
Op zoek naar jonge helden/Jeugdlintje gemeente Apeldoorn 27/05/2020

Ook in dit bijzondere jaar is gemeente Apeldoorn op zoek naar kinderen en jongeren die zich belangeloos inzetten voor anderen of voor Apeldoorn.

Support
Overzicht van steunmaatregelen voor organisaties 27/05/2020

Welke steunmaatregelen zijn er voor stichtingen & verenigingen, die problemen hebben als gevolg van de coronacrisis?

Fotomakencamerapixabay 700X300 1
Doe mee met de 30-dagen Fotochallenge-Apeldoorn! 26/05/2020

Ben je het binnen zitten zat en heb je zin om er actief op uit te gaan? Doe dan mee met de 30 dagen Fotochallenge Apeldoorn!

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.