Ubo

Extra regels voor besturen door 2 wetswijzigingen

In het voorjaar van 2020 veranderen er voor bestuurders een aantal zaken als gevolg van wijzigingen in de wetgeving.

Allereerst komt er als gevolg van de wijziging in de Wet witwassen en financiering terrorisme een register met personen die het voor het zeggen hebben binnen een organisatie. Het gaat hier om de zogenoemde uiteindelijk belanghebbende. De Kamer van Koophandel beheert dit UBO register.

Ook kleine verenigingen en stichtingen moeten een uiteindelijk belanghebbende registeren. Wanneer het niet lukt op grond van stemrecht, eigendom of aandelen een UBO aan te wijzen, kan iemand van het hoger leidinggevend personeel geregistreerd worden. In geval van verenigingen waar een ALV bepalend is voor de beslissingen is statutair het bestuur de UBO en zijn de bestuurders degene met de uiteindelijke zeggenschap. Dit heeft tot gevolg dat bestuursleden zich moeten registeren bij de Kamer van Koophandel. Dat is niet nieuw want dat moet nu ook al. Om het allemaal zo administratief arm te laten verlopen zal de UBO-informatie onderdeel worden van het handelsregister. lees meer >

Naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Idee
Tips: hoe hou je het (vrijwilligers)werk gaande tijdens de coronacrisis? 01/04/2020

Misschien zijn jullie als vrijwilligersorganisatie op dit moment aan het bedenken hoe je je werkzaamheden anders organiseert, wat je kunt doen voor je klanten/deelnemers en hoe je verbinding houdt met je vrijwilligers

Coronavirus 4923544 640
Algemene richtlijnen Apeldoorn Pakt Aan uitbraak Corona-virus 17/03/2020

Apeldoorn Pakt Aan is een onderdeel van Stimenz. De onderstaande maatregelen/richtlijnen gelden daarmee ook voor Apeldoorn Pakt Aan.
Stimenz hanteert naast de algemene richtlijnen van het RIVM ook de volgende richtlijnen:

Mas Voor Apa
Maatschappelijke stage klussen in de aanbieding? 10/03/2020

Heeft jouw organisatie de mogelijkheid om een Maatschappelijke Stage aan te bieden? Apeldoorn Pakt Aan zoekt MaS stageplekken voor zo’n 1300 scholieren van 8 middelbare scholen in Apeldoorn.

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.