Keep In Touch

10 tips om vrijwilligers tijdens de tweede golf te vinden én (ver)binden

Hoe houd jij vrijwilligers in deze tijd betrokken? Is jouw vrijwilligersactiviteit en bijbehorende -vacature al coronaproof? En hoe kun je inspelen op het corona effect, namelijk dat iedereen graag iets voor een ander wil doen? NLvoorelkaar heeft 10 bruikbare tips!

1. Coronaproof check
Je zou er bijna overheen kijken, maar het is heel belangrijk aan te geven of jouw vrijwilligerswerk coronaproof is. Maar liefst 50% van de vrijwilligers checkt dit voordat ze reageren! Plaats dus in jouw vacature snel een zin die potentiële vrijwilligers gerust stelt.

2. Speel in op het corona effect
Het corona effect: Nederland staat massaal voor elkaar klaar. Super natuurlijk, maar hoe speel je er op in als je minder activiteiten hebt? Twee snelle tips:

1. Maak een pooltje met 'noodvrijwilligers'

2. Laat enthousiastelingen zelf bedenken wat ze zouden kunnen doen. Meer uitleg lees je hier.

3. Keep in touch
Contact behouden met je huidige vrijwilligers is super belangrijk en wordt enorm gewaardeerd. Zo doe je dat:

🤳🏻 Start een Whatsappgroep

📬 Stuur een attent kaartje

🔜 Blijf info delen (en perspectief)

📚 Tip vrijwilligers op leuke e-learings

4. Delen is (impact) vermenigvuldigen
Heb je zelf geen activiteiten? Kijk om je heen of er plekken zijn waar je (samen met jouw) vrijwilligers wel het verschil kunt maken. Leuk om elkaar zo eens op een andere manier te leren kennen en een sympathieke actie waarmee je laat zien dat je allemaal naar hetzelfde doel streeft: het verschil maken!

Lees hier alle tips!

Naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Trents
Vrijwilligerswerk in 2021: 5 trends​ 19/01/2021

Na het voor velen bizarre jaar 2020 – het jaar dat onze levens op de kop werden gezet door corona – ontstond voor velen een nieuwe werkelijkheid. De vraag is nu wat 2021 gaat brengen, ook op het gebied van vrijwilligersinzet. Wij denken dat in 2021 de volgende trends te verwachten zijn:

Nldoet2020 9156
NLdoet 2021 uitgesteld en verplaatst naar mei. 19/01/2021

NLdoet 2021 vindt dit jaar niet plaats op 12 en 13 maart, maar wordt tweeënhalve maand uitgesteld naar 28 en 29 mei. Dit als gevolg van de Corona pandemie.

Thuisonderwijs
Hulp nodig bij thuisonderwijs? Stel je vraag via Kleine Klus! 14/01/2021

Nu de scholen vanwege de lockdown dicht zijn en voorlopig nog even dicht blijven, is het nieuwe jaar voor veel mensen waarschijnlijk anders gestart dan ze hadden gehoopt. Veel mensen werken vanuit huis en moeten dit soms ook combineren met thuisonderwijs aan de kinderen. Dit kan een boel zorgen en stress met zich meebrengen. Dan kan het fijn zijn als je weet dat er een plek is om je vragen kwijt te kunnen.

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.