Keep In Touch

10 tips om vrijwilligers tijdens de tweede golf te vinden én (ver)binden

Hoe houd jij vrijwilligers in deze tijd betrokken? Is jouw vrijwilligersactiviteit en bijbehorende -vacature al coronaproof? En hoe kun je inspelen op het corona effect, namelijk dat iedereen graag iets voor een ander wil doen? NLvoorelkaar heeft 10 bruikbare tips!

1. Coronaproof check
Je zou er bijna overheen kijken, maar het is heel belangrijk aan te geven of jouw vrijwilligerswerk coronaproof is. Maar liefst 50% van de vrijwilligers checkt dit voordat ze reageren! Plaats dus in jouw vacature snel een zin die potentiële vrijwilligers gerust stelt.

2. Speel in op het corona effect
Het corona effect: Nederland staat massaal voor elkaar klaar. Super natuurlijk, maar hoe speel je er op in als je minder activiteiten hebt? Twee snelle tips:

1. Maak een pooltje met 'noodvrijwilligers'

2. Laat enthousiastelingen zelf bedenken wat ze zouden kunnen doen. Meer uitleg lees je hier.

3. Keep in touch
Contact behouden met je huidige vrijwilligers is super belangrijk en wordt enorm gewaardeerd. Zo doe je dat:

🤳🏻 Start een Whatsappgroep

📬 Stuur een attent kaartje

🔜 Blijf info delen (en perspectief)

📚 Tip vrijwilligers op leuke e-learings

4. Delen is (impact) vermenigvuldigen
Heb je zelf geen activiteiten? Kijk om je heen of er plekken zijn waar je (samen met jouw) vrijwilligers wel het verschil kunt maken. Leuk om elkaar zo eens op een andere manier te leren kennen en een sympathieke actie waarmee je laat zien dat je allemaal naar hetzelfde doel streeft: het verschil maken!

Lees hier alle tips!

Naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Foto Challenge 4
Met fotochallenge bestuurders in het zonnetje zetten 25/11/2020

Nieuws vanuit de Bestuurdersacademie Apeldoorn: Op maandagavond 30 november organiseren we samen i.s.m. Rabobank Apeldoorn en omgeving de digitale inspiratiebijeenkomst ‘de kracht van verenigen in coronatijd’.

Kaart Dagvd Vrijwilliger
7 december: Nationale Vrijwilligersdag 17/11/2020

Op maandag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Een dag om even stil te staan bij al het bijzondere werk wat wordt gedaan door de vele vrijwilligers die ons land rijk is.

Danny Meuken
Digitale Inspiratiesessie 'De kracht van verenigen in coronatijd' 16/11/2020

Het valt lang niet altijd mee om een vereniging of stichting te zijn in coronatijd. Met de scherpe maatregelen vraagt dit veel van ieders creativiteit. Hoe blijf je aantrekkelijk voor je achterban?
(Foto: Danny Meuken)

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.