Nieuws

Handjes1
Verruiming voor vrijwilligerswerk door WW’er 08/01/2019

Per 1 januari 2019 kan iemand met een WW-uitkering ook vrijwilligerswerk doen bij organisaties zonder winstoogmerk. Dit heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laten weten in antwoorden op vragen over de begroting voor 2019. Recent is een wetsvoorstel hiervoor ingediend.

Mochten mensen met een WW-uitkering inkomsten verkrijgen, dan kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van de WW-uitkering.
Op dit moment bestaat er een uitzondering als de WW’er vrijwilligerswerk verricht voor een organisatie die de status heeft van algemeen nut beogende instelling (ANBI) of sociaal belang behartigende instelling (SBBI). UWV zal de ontvangen inkomsten dan niet korten op de uitkering.
Minister Koolmees wil deze uitzondering per 1 januari 2019 verruimen.

Img 9448
Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot op bezoek bij Bestuurdersacademie Apeldoorn 19/12/2018

Op dinsdag 17 december heeft Hanke Bruins Slot, CDA Tweede Kamerlid met o.a. sport en vrijwilligerswerk in haar portefeuille, een bezoek gebracht aan Bestuurdersacademie Apeldoorn. In het clubhuis van Robur et Velocitas wilde zij kennis opdoen van de werkwijze als inspiratie voor het sterker maken van vrijwillig bestuurders, wat o.a. een speerpunt is van het Nationaal Sportakkoord.

Rob Voss Foto Gigant 23 1
Vijf Apeldoornse jonge helden ontvangen jeugdlintje 27/11/2018

Op vrijdag 16 november ontvingen vijf jonge Apeldoorners een jeugdlintje voor hun bijzondere, belangeloze inzet voor een ander. Luuk Berends, Eva Hessels, Bayamin Ali, Jurre Methorst en Jenoah Prijs zijn de eerste Apeldoorners die een jeugdlintje ontvangen uit handen van loco burgemeester Detlev Cziesso. De feestelijke uitreiking vond plaats in de theaterzaal van Podium Gigant, in het bijzijn van zo’n zestig vrienden en familieleden.

Beeld1 Klein
NLdoet 2019 26/11/2018

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

100 Xqjbe7 Hq
Mediatraining ‘Mijn persbericht in de krant’ 15/11/2018

Ben je betrokken bij een leefbaarheidsinitiatief in jouw buurt of heb je plannen om dit te doen? Zouden meer mensen van het initiatief af moeten weten, heb je behoefte aan meer vrijwilligers of deelnemers? Wil je dat je initiatief groeit?! Geef je dan nu op voor de mediatraining ‘Mijn persbericht in de krant’!

Img 20180927 151052
Zaterdag 13 oktober Proeverij Vrijwilligerswerk in dok Zuid 10/10/2018

Tijdens de Proeverij Vrijwilligerswerk a.s. zaterdag 13 oktober is er ook veel aandacht voor deskundigheidsbevordering.
Er zijn 60 organisaties die zich presenteren en er zijn workshops te volgen voor vrijwilligers, voor coördinatoren vrijwilligerswerk of voor mensen die werken met vrijwilligers.