Nieuws

10 Jaar Ba 1
BESTUURDERSACADEMIE 10 JAAR! 14/04/2021

Op 21 maart 2021, was het zover en bestaat de Bestuurdersacademie Apeldoorn 10 jaar!

Uwv
Uitkering en vrijwilligerswerk 14/04/2021

Ik heb een uitkering, mag ik dan vrijwilligerswerk doen?
Je mag met een uitkering vrijwilligerswerk doen, maar er zijn een aantal spelregels.

Fietsmaatjes Website 2
De effecten van Fietsmaatjes: verheugen, genieten en nagenieten 31/03/2021

Door Fietsmaatjes komen mensen met een beperking vaker buiten, zijn ze meer in beweging en hebben ze meer sociale contacten en activiteiten. Samen met Movisie, het Mulier Instituut en de Leidse Hogeschool werkt Stichting Fietsmaatjes Nederland aan verdere kwaliteitsverbetering. Jasper van de Kamp en Marijke Booijink gingen afgelopen jaar in gesprek met zestien gasten: mensen die samen met een fietsvrijwilliger fietsen. De resultaten van dit onderzoek lees je in het rapport ‘Verheugen, genieten en nagenieten: een kwalitatief onderzoek naar de ervaringen van gasten met Fietsmaatjes’.

Wbrt Website
Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) 17/03/2021

Op 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Op de speciale pagina op onze website leggen we uit wat de wet inhoud en hoe je hieraan kunt voldoen. Dit doen we kort en verwijzende naar pagina’s van onder andere Vereniging NOV en IBVV. Deze pagina zal worden aangevuld bij nieuwe relevante informatie.

Creatief Denken
Sporten bij de vereniging in de zomermaanden in Apeldoorn! 09/03/2021

'Creatief Denken' werksessie

We hebben op het moment van schrijven ongeveer een jaar met het coronavirus en de coronamaatregelen in Nederland te maken en dit heeft veel impact op de samenleving én de sportverenigingen. Het afgelopen jaar hebben de verenigingen laten zien dat zij flexibel en daadkrachtig kunnen handelen bij veranderende omstandigheden. Complimenten daarvoor!

Ouderen Mishandeling Website
Ouderenmishandeling: wat kan ik als vrijwilliger doen? 08/03/2021

Vrijwilligers komen veel en regelmatig langs bij ouderen. Ze zien en horen veel. Wat moet je doen als vrijwilliger als je je opeens zorgen maakt?


Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.