Skip Navigation

Maatschappelijke Stages

Vind hier alles over de Maatschappelijke Stages in Apeldoorn

Wie zijn wij?

De Maatschappelijke Stage in Apeldoorn is een samenwerkingsverband tussen 8 scholen van de Veluwse Onderwijsgroep, de gemeente Apeldoorn en Apeldoorn Pakt Aan.


Heb je vragen over de MaS? Bel naar Apeldoorn Pakt Aan: 055 – 52 70 581 of mail de MaS-makelaars via [email protected]. We zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag.

Apeldoorn Pakt Aan

Apeldoorn Pakt Aan is dé plek voor vrijwilligerswerk in Apeldoorn. De MaS-makelaars van Apeldoorn Pakt Aan bemiddelen in stageplekken tussen leerlingen en organisaties. Zij helpen leerlingen een plek te vinden die bij hen past, ondersteunen organisaties bij het bedenken en begeleiden van stageklussen en adviseren scholen in de invulling van de MaS. Ook kunnen zij waar nodig bijeenkomsten en trainingen organiseren gericht op het thema vrijwilligerswerk.


Meer weten over Apeldoorn Pakt Aan? Kijk dan op www.apeldoornpaktaan.nl

Wie zijn de MaS-makelaars?

Joyce Vreeswijk

Mijn naam is Joyce Vreeswijk. Sinds april ’22 ben ik werkzaam als MaS-makelaar bij Apeldoorn Pakt Aan, onderdeel van Stimenz. Een aantal jaar ben ik al betrokken als vrijwilliger op twee verschillende plekken, waar ik keer op keer weer ontzettend blij van word. Graag had ik al veel eerder kennis gemaakt met vrijwilligerswerk.


En dat maakt de Maatschappelijke Stage zo belangrijk! Je kan op deze manier ontdekken wat voor vrijwilligerswerk je leuk vindt en op deze manier een belangrijke bijdrage leveren aan de maatschappij. Je kan helpen bij verschillende organisaties of verenigingen zodat bijvoorbeeld; kinderen kunnen sporten, ouderen een kletspraatje kunnen maken, dieren goed verzorgd worden, activiteiten georganiseerd worden voor mensen met een beperking, de natuur wordt behouden, mensen kunnen blijven kopen bij een kringloopwinkel, creatieve of technische klussen gedaan worden of een bijeenkomst geregeld wordt voor wie dan ook.


Door middel van de MaS hoop ik ervoor te zorgen dat je als leerling het idee hebt zinvol werk te doen, waar je veel plezier aan beleeft en daarnaast ook nog wat leert. Voor organisaties hoop ik dat de leerlingen een actieve bijdrage leveren en dat het zo goed bevalt dat ze misschien wel blijven plakken, want jongeren zijn de vrijwilligers van de toekomst! 

Joannie Kooyman


Ik ben Joannie Kooyman en sinds augustus 2018 ben ik MaS-makelaar bij Apeldoorn Pakt Aan. Als MaS-makelaar probeer ik te zoeken naar leuke organisaties en interessante stageklussen voor de leerlingen en hoop ik organisaties enthousiast te krijgen om hun deuren te openen voor de Maatschappelijke Stage. Ik denk dat het heel goed voor je is om je vrijwillig in te zetten en te leren hoe het is om iets te betekenen voor een ander. De maatschappij kan niet bestaan zonder vrijwilligers.


Ik vind het belangrijk dat jongeren zich inzetten voor iets wat ze leuk vinden en dat ze het niet zien als een last, omdat het nu eenmaal moet van school. Vrijwilligerswerk werkt het beste als jij blij wordt van wat je doet en ziet dat een ander ook blij wordt van wat jij doet. En het allermooiste is natuurlijk als leerlingen bij een stageplek blijven hangen, ook nadat de verplichte uren zijn gemaakt.

Welke scholen doen mee?

De volgende scholen nemen deel aan de samenwerking:


  • Christelijk Lyceum
  • De Heemgaard
  • UGO
  • UDO
  • Gymnasium Apeldoorn
  • Koninklijke Scholengemeenschap (KSG)
  • Veluws College Mheenpark
  • Veluws College Walterbosch