E-learnings

Naast verschillende trainingen en activiteiten die je vindt in de agenda, is er ook een groot aanbod aan online leermateriaal. Denk aan online trainingen en cursussen of lezingen en presentaties (webinars). Een overzicht van dit aanbod vind je op deze pagina.

E-learnings kun je volgen in je eigen tijd en op je eigen tempo. Leren wanneer het jou uitkomt. Er zijn verschillende online cursussen, met uiteenlopende onderwerpen. Voor sommige programma's dien je eenmalig een account aan te maken. Er zijn ook trainingen waarbij je na afloop een certificaat ontvangt.


VOOR VRIJWILLIGERS

Training Eenzaamheid (Humanitas) - NIEUW!

Wil je weten wat jij kunt betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt? In deze training leer je meer over eenzaamheid, de gevolgen hiervan en wat je voor iemand kunt betekenen.

Training Rouwen in tijden van corona (Humanitas) - NIEUW!

In deze online training leer je meer over de gevolgen van de corona-maatregelen op de periode rondom het overlijden, het rouwproces en wat jij voor iemand die rouwt kunt betekenen.

Training over Stress (Humanitas) - NIEUW!

Ken jij iemand die stress ervaart en wil je diegene graag steunen? In deze training leer je hoe je stress herkent, wat de gevolgen zijn van stress en wat je voor iemand kunt betekenen die last heeft van stress.

Training Empowerment (Humanitas)

Ondersteun jij iemand die in een kwetsbare situatie zit? In deze training leer je hoe je iemand helpt om vanuit zelfvertrouwen en met eigen kracht, iets aan de situatie te veranderen.

De kracht van een goed gesprek (Humanitas)

Wil jij leren hoe je een goed gesprek voert? In deze training krijg je tips over hoe je een versterkend gesprek kunt voeren door middel van een dialoog.

Grenzen stellen (Humanitas)

Binnen het vrijwilligerswerk komt het wel eens voor dat iemand (onbewust) over jouw grenzen heen gaat. In deze training leer je hoe je jouw grenzen aan kunt herkennen en aangeven.

Netwerken versterken (Humanitas)

Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training leer je hoe je iemand kunt ondersteunen bij het versterken en uitbreiden van zijn of haar sociale netwerk.

Omgaan met emoties (Humanitas)

In het vrijwilligerswerk kun je te maken krijgen met verschillende soorten emoties. In deze training leer je emoties te herkennen en hoe hier mee om te gaan.

Niet zichtbare beperkingen (Locomotion)

Door het doen van deze training kun je jezelf basiskennis bijbrengen over wat ‘Niet zichtbare beperkingen’ zijn en hoe je daar in je communicatie rekening mee kunt houden.

Training Fysiek Gezond werken (Locomotion en Vilans)

Veel zorgverleners hebben rugklachten. Aan de hand van 20 vragen in deze training kun je jezelf basiskennis bijbrengen over ergonomisch werken en omgaan met fysieke belasting in de zorg.

Praten over huiselijk geweld kun je leren (Movisie)

Als vrijwilliger kun je te maken krijgen met signalen van huiselijk geweld. Wil je weten hoe je deze signalen herkent en hoe je dit bespreekbaar kunt maken? Dan is deze training misschien wat voor jou.

Herkennen van ouderenmishandeling (Movisie)

Kom je als vrijwilliger bij ouderen thuis? Dan kun je een belangrijke rol spelen in het verminderen van ouderenmishandeling. In deze e-learning leer je in ongeveer 20 minuten de signalen te herkennen en oefen je met een paar herkenbare voorbeeldsituaties.

Zorgen over een kind, en nu? (Augeo)

Doe jij vrijwilligerswerk met kinderen? Dan kun je wel eens het vermoeden hebben dat er iets aan de hand is. In deze training leer je wat je dan het beste kunt doen.

Laaggeletterdheid (Movisie)

In deze online cursus wordt uitgelegd wat laaggeletterdheid is en hoe je dit kunt signaleren. Je krijg praktische tips om dit bespreekbaar te maken en hoe je iemand kan doorverwijzen naar een passend aanbod.

E-learning Autismespectrumstoornis (ASS) (VC Utrecht en De Wilg)

In deze e-learning kom je meer te weten over mensen met een AutismeSpectrumStoornis (ASS). Je leert wat ASS is en hoe je mensen met ASS beter kunt begeleiden.

E-learning Licht Verstandelijke Beperking (LVB) (VC Utrecht en De Wilg)

In deze e-learning kom je meer te weten over mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Je ontdekt hoe je mensen met een LVB herkent en beter kunt begeleiden.

Herkennen van dementie (Samen Dementievriendelijk)

Ben je vrijwilliger en kom je regelmatig in contact met mensen met dementie? Doe de training en leer hoe je goed met hen omgaat in verschillende situaties.

E-learning Intercultureel vakmanschap (KIS)

Veel vrijwilligers worstelen met de grote diversiteit van hun cliënten. Hoe om te gaan met al die verschillen? Om te ondersteunen heeft KIS een nieuwe e-learningmodule over intercultureel vakmanschap ontwikkeld voor werken in het sociaal domein.

Signaleren en oplossen zorgverzekeringsschulden (Zorgverzekeringslijn)

Deze e-learning is gericht op vrijwilligers die mensen met betalingsachterstanden ondersteunen. Zoals SchuldHulpMaatjes, vrijwilligers thuisadministratie en formulierenbrigades. Na het volgen van de e-learning kun je sneller zorgverzekeringsschulden herkennen en je cliënt beter ondersteunen bij het oplossen ervan.

Écht contact maken (ZonMw

In deze training maak je kennis met de basisprincipes van écht communiceren. Want juist in dat contact kan heel veel mis gaan, maar daarin kan je als vrijwilliger ook heel veel betekenen.

Aan de slag als maatje (PEP Den Haag)

In deze e-learning leer je hoe je persoonlijk contact met je maatje goed vormt geeft. Je krijgt tips over hoe je een goede gesprekspartner bent en grenzen stelt in het contact.

Ontdek je talenten! (PEP Den Haag)

In deze training sta jij centraal: je gaat op zoek naar jouw talenten en kwaliteiten, naar datgene waar jij goed in bent en waar je passie ligt. Maak jij voldoende gebruik van jouw talenten?

Omgaan met agressie en (verbaal) geweld (Learnit)

Om goed te kunnen functioneren is het belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt. In deze cursus leer je welke vormen van agressie er zijn, hoe je hiermee kunt omgaan en krijg je tips over wat je wel en niet bij agressie moet doen.

Presenteren kun je leren (PEP Den Haag)

Deze cursus is bestemd voor iedereen die zijn of haar presentatievaardigheden wil verbeteren, bijvoorbeeld als je regelmatig trainingen geeft. In 30 minuten leer je hoe je structuur aanbrengt in je presentatie en hoe je met lichaamstaal en stemgebruik kracht geeft aan je presentatie.

Sport en integriteit (Centrum Veilige Sport Nederland)

Voor bestuurders, trainers, coaches, sporters en iedereen die meer wil weten over onderwerpen, zoals pesten, seksuele intimidatie, discriminatie, financiële integriteit, matchfixing of doping. Alle e-learnings zijn afzonderlijk van elkaar te volgen en na inschrijving geheel gratis.VOOR ORGANISATIES

Begeleiden van de vrijwilliger (Humanitas)

Coördineer jij een project of activiteit en begeleid jij vrijwilligers die mensen ondersteunen die in een kwetsbare situatie zitten? Dan biedt deze training jou de nodige handvatten en tips bij het werven en begeleiden van vrijwilligers.

Online cursus fondsenwerving (VSB Fonds)

Wil je weten hoe je een project kunt financieren? Hoe je een aanvraag indient bij een fonds? Of welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? Deze online cursus fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering van je project.

Vrijwilligers vinden en binden (Vrijwilligerswerk Academie)

In deze cursus leer je stap voor stap hoe je de werving en begeleiding van vrijwilligers aan kunt pakken. De cursus bestaat uit een interactief video programma en een persoonlijk plan van aanpak.

De waarde van vrijwilligerswerk (Vereniging NOV)

Wat is de (toegevoegde) waarde van vrijwilligers? Wat betekenen ze voor een organisatie of een doel? Waarom wil je als organisatie met vrijwilligers werken. In nog geen 8 minuten geeft Lucas Meijs je de ins an outs in dit mini-college. Lucas Meijs is professor strategic philanthropy en vrijwilligerswerk bij de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit.

Leer werken met verplichte vrijwilligers (Movisie)

In dit webinar leer je hoe je kunt inspelen op de komst en inzet van ‘andere’ vrijwilligers, namelijk diegenen die ‘verplicht’ vrijwilligerswerk gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan ‘tegenprestatie’, mensen met een arbeidsbeperking, etc.

Crowdfunding Academie (Voor Je Buurt)

In de Crowdfunding Academie krijg je tips en trucs over hoe je een crowdfundingcampagne het beste op kan zetten. Je krijgt advies over de haalbaarheid van je campagne, het verhaal wat je wilt vertellen en je campagneplan. Zelf een crowdfundingsactie starten? Kijk eens bij Voor Apeldoorn!

Begeleiden van vrijwilligers (VCA)

Begeleid je vrijwilligers en wil je jezelf daarin versterken? Dat kan. Deze e-learning kan bijdragen aan je eigen ontwikkeling en stijl als begeleider van vrijwilligers of als vrijwilligerscoördinator. (Let op: Om deze training te volgen dien je je in te schrijven bij Vrijwilligers Centrale Amsterdam.)

Maak je eigen Social Mediaplan (VCA)

Deze online training gaat over het gebruik van sociale media als communicatiekanaal voor vrijwilligersorganisaties voor verschillende doeleinden. Heb je het idee dat jullie organisatie meer zou kunnen profiteren van sociale media? Met deze training bouw je aan een helder en realistisch plan om sociale media voor jullie organisatie te laten werken! (Let op: Om deze training te volgen dien je je in te schrijven bij Vrijwilligers Centrale Amsterdam.)

Vrijwilligers werven (VCA)

In deze online training leer je aan de hand van een stappenplan, opdrachten en praktijkvoorbeelden, hoe je een campagne opzet om vrijwilligers te werven voor jouw organisatie of project. (Let op: Om deze training te volgen dien je je in te schrijven bij Vrijwilligers Centrale Amsterdam.)

Vrijwilligersbeleid in 10 stappen (VCA)

Deze e-learningmodule is een handreiking voor vrijwilligersorganisaties bij het formuleren van een vrijwilligersbeleid, wanneer je dat nog niet goed op papier hebt. Ook als je wel al een beleid hebt, kun je de module gebruiken om te toetsen of je alle aspecten al goed geregeld hebt. (Let op: Om deze training te volgen dien je je in te schrijven bij Vrijwilligers Centrale Amsterdam.)

Instuctie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) (Vrijwilligerswerk Academie)

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox! Leer hoe jij verantwoord alcohol kunt schenken en start de cursus.

Certificaat voor vrijwillige verkeersregelaar (SVNL)

In deze online cursus kan je een instructie volgen, een evenement aanmaken en je inschrijven voor een verkeersregelaars pool. Na deze cursus ben je aspirant verkeersregelaar.


MEER WETEN?

Ben je op zoek naar een specifieke training of wil je als organisatie graag zelf e-learnings ontwikkelen? Neem dan contact met ons op.

E Learning

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.