Post | februari 2022 | Nieuws | 2 min lezen

Vacature van de week: Heb jij een een hart voor kinderen? Het Fort is op zoek naar jou!

Fort-kinderen groeien op in financieel en sociaal kwetsbare gezinnen. Wil jij je tijd en aandacht investeren in kostbare kinderen? Kom dan helpen!


Taakomschrijving

Het belangrijkste dat je als vrijwilliger doet is je onverdeelde aandacht aan de kinderen geven. Je knoopt een gesprekje aan met een kind of je speelt, helpt met huiswerk of speelt een spelletje met een klein groepje kinderen. Je vervult een belangrijke taak als rolmodel voor hen. Je ondersteunt ook op praktisch gebied, b.v. fruit klaarmaken en knutselspullen opruimen. Ze horen ook graag wat jij leuk vindt om te doen: een sportactiviteit voorbereiden en koken met een klein groepje kinderen? Er is van alles mogelijk.


Kennis en vaardigheden

Je hebt affiniteit met de doelgroep, ervaring (privé of professioneel) in het omgaan met kinderen is een fijn. Je bent empathisch, geduldig en kan je grenzen aangeven. Je voelt je thuis tussen verschillende culturen. Het Fort is een organisatie die handelt vanuit een christelijke identiteit. Zij geloven dat God elk mens waardevol vindt. Daarom staan zij open voor elk kind en elke vrijwilliger.


Scholing

Als je het leuk vindt kan je deelnemen aan de trainingsdagen. Je wordt ingewerkt door de kindercoach, je leert door gesprekken maar ook in de praktijk over de aanpak en methode. Je krijgt tevens begeleiding van de kindercoach en project coördinator.


Wat krijg je er voor terug?

Je wordt onderdeel van het gezellige en gepassioneerde Fortteam. Je krijgt de glimlach van een kind dat geniet van de positieve aandacht die jij het geeft. En de wetenschap dat je een waardevolle investering doet in het leven van een kind. Ze vergoeden eventuele reiskosten. En natuurlijk ga je gezellig mee met het jaarlijkse teamuitje.


Tijdinvestering

Ze zoeken vrijwilligers voor de dinsdag- en/of donderdagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur. Je kan elke week komen, maar bijvoorbeeld ook om de week.


Locatie

Het Fort bevindt zich in het gebouw van Stichting Old School. Old School Apeldoorn is een verbouwde oude school midden in de wijk Apeldoorn-Zuid waar een buurthuis, kleine zorgboerderij en huiskamer wordt gerund. Vanuit Stichting Old School worden het hele jaar door tal van activiteiten georganiseerd voor kinderen, tieners, volwassenen en kwetsbaren in de samenleving.


Informatie

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie over deze vacature? Kijk op: Apeldoorn Pakt Aan


 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

11 & 12 maart 2022 is het weer NLdoet!

| Nieuws
Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2022, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties ...
Lees meer

Prikkelarme sportmogelijkheden voor sporters met een beperking

| Nieuws
Inventarisatie naar bestaande prikkelarme sportmogelijkheden of waar dit eventueel opgezet zou kunnen worden.
Lees meer

Update 10 februari: Help jij ons Apeldoornse vrijwilligers te bedanken?

| Nieuws
Update 10 februari van de gemeente Apeldoorn.
De waarderingspaketjes zijn op.
Wil je op de hoogte gebracht ...
Lees meer