Post | augustus 2021 | Mensen maken Apeldoorn - Nieuws | 2 min lezen

Doet jouw organisatie al mee aan de Vrijwilligersroute Apeldoorn?

Vrijwilligersroute

Zaterdag 30 oktober van 12.00-17.00 uur


De Vrijwilligersroute Apeldoorn is een initiatief van Mensen maken Apeldoorn voor organisaties die werken met vrijwilligers. Het is een laagdrempelige manier om nieuwe vrijwilligers te matchen met vrijwilligersorganisaties.


Wil je dat jouw organisatie meedoet met De Vrijwilligersroute? Meld je hier gelijk aan, dit kan tot en met 30 september 2021.


Het doel van de Vrijwilligersroute is dat mensen kennis maken met diverse vrijwilligersorganisaties en de mogelijkheid krijgen om een dagje mee te draaien; om zo te ervaren of die vrijwilligersfunctie bij hen past. Tijdens de Vrijwilligersroute gaan (potentiële) vrijwilligers op bezoek bij meerdere vrijwilligersorganisaties om sfeer te proeven. Ze kijken rond, horen over de organisatie en steken misschien al even de handen uit de mouwen. Bij de organisaties waar het bevalt kunnen ze direct een afspraak maken om op een later moment uitgebreider mee te lopen.

 

Een tocht langs vrijwilligersorganisaties

De Vrijwilligersroute is in de basis een route langs vrijwilligersorganisaties. In deze opzet gaan wij uit van een loop- of fietsroute-variant. Dit om het zo passend mogelijk te maken voor iedere organisatie aan de hand van de wensen en behoeftes van de omgeving.

(potentiële) Vrijwilligers kunnen zelf een route uitstippelen bij voor hen interessante organisaties om te bekijken welk vrijwilligerswerk bij hen past. Met de mogelijkheid om op een korte termijn een keer mee te lopen met de organisatie.


Inspiratiesessie

Op 30 september is er een inspiratiesessie voor deelnemende of geïnteresseerde organisaties. Deze avond krijg je tips voor de openstelling van jullie organisatie tijdens de Vrijwilligersroute en hoe je hier bekendheid aan geeft. Heb je al wel een idee over hoe jij jullie openstelling gaat organiseren? Deel deze dan ook tijdens deze inspiratiesessie om andere deelnemers te inspireren. Je kunt je hier aanmelden.


Vrijwilligers

Vrijwilligers hoeven zich niet aan te melden voor deze route. Informatie over de Vrijwilligersroute wordt gedeeld via de lokale media, onze socials zoals Instagram en Facebook, op deze website en op www.apeldoornpaktaan.nl.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Start Meta-Expeditie 11 - special edition medewerkersvrijwilligerswerk

| Mensen maken Apeldoorn - Nieuws
Wil jouw organisatie (meer) samenwerken met bedrijven? Dan is de special edition van de Expeditie Nieuwe ...
Lees meer

Geslaagde NLdoet-acties in Apeldoorn

| Mensen maken Apeldoorn - Nieuws
Op 28 en 29 mei werd NLdoet georganiseerd, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in Apeldoorn ...
Lees meer

Online sessies over vrijwilligerswerk

| Mensen maken Apeldoorn - Nieuws
Op dinsdag 8 en donderdag 10 juni kun je deelnemen aan twee online sessies over vrijwilligerswerk ...
Lees meer

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)