Post | oktober 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Fietst u graag? Test de nieuwe doortraproutes

De Fietsersbond is op zoek naar oudere fietsers om een nieuwe Doortraproute in de gemeente Apeldoorn te testen. Doortraproutes zijn fietsrondjes van 20 tot 25 kilometer; mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en over relatief veilige wegen en kruispunten. Om te checken of fietsers de route als aantrekkelijk en veilig ervaren, vraagt de Fietsersbond oudere fietsers om de route te fietsen en er hun mening over te geven.


Testdagen

Van 2 t/m 4 november kunt u de route fietsen. We nodigen u uit om met uw familie, vrienden of bijvoorbeeld uw fietsclub te fietsen. Dat is niet alleen gezelliger, maar hoe meer testers zich aanmelden, hoe beter de routes straks zijn!


Meld u aan en maak kans op een cadeaubon

Wilt u een route uitproberen? Meld u zich dan aan bij de Fietsersbond, via www.fietsersbond.nl/testfietsen. Vergeet niet te vermelden in welke gemeente u wilt fietsen. U ontvangt dan informatie over de testdagen, een beschrijving van de route die u wilt testen en een link naar een vragenlijst waarop u uw mening over de route kunt geven. Onder de testfietsers verloten we per route een cadeaubon van 20 euro.


Doortrappen

Doortraproutes worden gemaakt door de Fietsersbond in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel, als onderdeel van het landelijke programma Doortrappen. Dit programma heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Dit jaar worden negen Doortraproutes ontwikkeld, in de gemeenten Apeldoorn, Lochem, Oldenzaal, Raalte, Renkum, Rheden, Rijssen-Holten, Voorst en Zevenaar. De routes zijn in eerste instantie bedoeld voor senioren, maar natuurlijk kan iedereen ze fietsen.


Foto: Lenus van der Broek

HOE KOM IK ER?


Zie ook> Doortrappen Apeldoorn | Apeldoorn Pakt Aan


OVER DOORTRAPPEN APELDOORN

Fietsen. We doen het allemaal. De één het liefst elke dag kilometers vreten. De ander zo min mogelijk. Even een boodschapje, bezoekje, naar het werk. Van jong tot oud. Op de stalen ros tegen de wind in met krakende ketting of soepel met elektrische ondersteuning. Nederland is een fietsland, Apeldoorn een echte fietsstad.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

De Kap zoekt een vrijwillige wijkcoördinator voor Apeldoorn Noordwest

| Nieuws
De Kap zoekt een vrijwillige wijkcoördinator voor Apeldoorn Noordwest
Lees meer

Hou je van koken en wil je je buren beter leren kennen? Meld je aan als thuiskok bij St. Thuisgekookt!

| Nieuws
Vrijwilligersvacature van de week:Hou je van koken en wil je je buren beter leren kennen? Meld je aan als ...
Lees meer

NIEUW. De bestuurschecklist!

| Nieuws
NIEUW. De bestuurschecklist!
Lees meer