Post | augustus 2021 | Mensen maken Apeldoorn - Nieuws | 2 min lezen

De Vrijwilligersroute Apeldoorn inspiratiesessie

Vrijwilligersroute

Donderdag 30 september online van 20.00 - 21.00 uur


Inspiratiesessie

Op donderdag 30 september is er een inspiratiesessie voor deelnemende of geïnteresseerde organisaties. Deze avond krijg je een stappenplan en tips voor de openstelling van jullie organisatie tijdens de Vrijwilligersroute en hoe je hier bekendheid aan geeft. Heb je al wel een idee over hoe jij jullie openstelling gaat organiseren? Deel deze dan ook tijdens deze inspiratiesessie om andere deelnemers te inspireren. Verschillende organisaties zoals De Kap en Present delen hun ideeën ook tijdens deze sessie. Je kunt je hier aanmelden voor de inspiratiesessie.De Vrijwilligersroute

Op zaterdag 30 oktober wordt de eerste editie van de Vrijwilligersroute Apeldoorn gehouden. Dit is een initiatief van Mensen maken Apeldoorn voor organisaties die werken met vrijwilligers. Het is een laagdrempelige manier om nieuwe vrijwilligers te matchen met vrijwilligersorganisaties.


Wil je dat jouw organisatie meedoet met De Vrijwilligersroute? Meld je hier gelijk aan, dit kan tot en met 30 september 2021.


Het doel van de Vrijwilligersroute is dat mensen kennis maken met diverse vrijwilligersorganisaties en de mogelijkheid krijgen om een dagje mee te draaien; om zo te ervaren of die vrijwilligersfunctie bij hen past. Tijdens de Vrijwilligersroute gaan (potentiële) vrijwilligers op bezoek bij meerdere vrijwilligersorganisaties om sfeer te proeven. Ze kijken rond, horen over de organisatie en steken misschien al even de handen uit de mouwen. Bij de organisaties waar het bevalt kunnen ze direct een afspraak maken om op een later moment uitgebreider mee te lopen.

 

Een tocht langs vrijwilligersorganisaties

De Vrijwilligersroute is in de basis een route langs vrijwilligersorganisaties. In deze opzet gaan wij uit van een loop- of fietsroute-variant. Dit om het zo passend mogelijk te maken voor iedere organisatie aan de hand van de wensen en behoeftes van de omgeving.

(potentiële) Vrijwilligers kunnen zelf een route uitstippelen bij voor hen interessante organisaties om te bekijken welk vrijwilligerswerk bij hen past. Met de mogelijkheid om op een korte termijn een keer mee te lopen met de organisatie.


Vrijwilligers

De inspiratiesessie is alleen voor de deelnemende organisaties. (Potentiële) vrijwilligers kunnen zich hier niet voor aanmelden. Ook hoef je je als (potentieel) vrijwilliger niet aan te melden voor de Vrijwilligersroute. Informatie voor vrijwilligers over de Vrijwilligersroute wordt gedeeld via de lokale media, onze socials zoals Instagram en Facebook, op deze website en op www.apeldoornpaktaan.nl.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

28 en 29 mei: NLdoet

| Mensen maken Apeldoorn - Nieuws
Het Oranje Fonds organiseert op 28 en 29 mei 2021, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; ...
Lees meer

Jouw (vrijwilligers)organisatie in de spotlights?

| Mensen maken Apeldoorn - Nieuws
Tijdens het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet laten wij graag inwoners van Apeldoorn zien welke mooie en ...
Lees meer

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)